ONVO Google Tv ve ONVO WebOS TV’ler Geliyor! Ataklarına Devam Ediyor!
  1. Anasayfa
  2. Haber

ONVO Google Tv ve ONVO WebOS TV’ler Geliyor! Ataklarına Devam Ediyor!

1

ONVO Google Tv ve ONVO WebOS TV’ler Geliyor! Ataklarına Devam Ediyor! Dedik çünkü yaklaşık 3 aya kadar 50” ve 55” Grubunda WebOS işletim sistemine sahip yeni modellerin yanı sıra, 50” 55” 65” ve 75” grubunda da GOOGLE TV olarak yeni modellerin tasarım aşamasında sona gelindiği, donanım tedariklerinin sağlandığı ve üretim süreçlerine start verilmek üzere olunduğu bilgisini aldık. ONVO ile ilgili sizlere sıklıkla yeni gelişmeler aktarıyoruz zira bildiğiniz üzere birkaç hafta evvel de ONVO‘nun satış sonrası hizmet kalitesini artırabilmek adına yeni bir sürece girdiğini, Yetkili servis ağında yeni bir yapılanma adımı attığını anlatmış ve ONVO satış Sonrası Hizmet Direktörü Sn. Mustafa Gökçe, Müşteri Hizmetleri Müdürü Sn. Yavuz Kale ve Bölge Müdürleri Kağan Boztaş, Malik Karakaş, Rıdvan Yazıcı gibi yönetim kadrosunun da dahil olduğu yetkili servis bölge toplantılarına davetleri neticesi gelişmeleri sizlere aktarmıştım. Emekçi Yetkili Servis dostlar ile sohbet etme olanağı bulmanın yanı sıra Satış Sonrası Hizmetlerde atılacak adımlar ile yapılacak köklü değişikliklere dair birçok bilgi edindik.

o1 1

Bu gelişmeleri tüketiciler adına takip ediyoruz çünkü sahadan gelen tüketici geri dönüşlerini de takip ediyoruz ki firmaların bu geri dönüşlere karşı duyarlı davranıp davranmadığını analiz edip ürün öneri listelerimizi buna göre şekillendiriyoruz.

Bu doğrultuda Mehmet Atmaca Elektronik yönetimi sadece servis yapılanmasında yenilenmeye gitmekle kalmayıp ürün gamını da genişletmek adına Sn Yakup Polat’ın Teknik Müdürlüğü eşliğinde yeni nesil üretimlerde işletim sistemlerinin geliştirilmesi ve genişletilmesi adımlarını atmış olduklarını da sizlere ilk olarak aktarmanın mutluluğunu duyuyoruz.

Nedir Bu işletim Sistemlerinin Farkı?

L3 Lisanslı Android

Bildiğiniz üzere televizyonların hem çalışabilmesi hem de tüketici taleplerini ve kişiselleştirme ayarlarını yerine getirebilme adına bu komutları işleyebilecek bir işletim sistemine ve arayüze ihtiyaçları var. Geçmiş dönemde sadece ışık renk kontrast ve ses ayarından ibaret olan TV AYAR menüsü günümüzde artık çok ileri boyutlara ulaşmış durumda.
Kişiselleştirilmiş ayarların ön belleğe alınması, çoklu kullanıcı girişi yapılabilmesi, sadece ışık renk kontrast değil artık görüntü modu, gama ayarlarına varana kadar görsel ayarların daha zengin menü ile tüketiciye sunulması ve bu ayar özelliğinin sadece görüntü değil, ses, ve tüm portlar ve hattta SMART deneyiminde aktif olması artık herkes tarafından bilinen bir durumdur. Bilinmeyen konu ise bu işletim sistemlerinin belli başlı statüleri, özellikleri ve ayrıcalıklı olanlarının olduğu kısmıdır. Buna örnek vermek gerekirse eğer, Şu yazımızda sizlere aktarmaya çalıştığımız bilgilerde olduğu gibi mesela L1 lisanslı ürün ile L3 lisanslı ürün arasında dahi ciddi farklılıklar mevcut. Neticede her ikisi de TEMELDE ANDROİD olan bu işletim sistemleri aslında birbirinden farklı yapı ve izinlere sahiptir. L3 lisanslı işletim sistemi olarak belirtilen ürün temelde yine android işletim sistemidir ancak izinleri kısıtlıdır. Örneğin Netflix de yüksek çözünürlük yayın izleyemez, Youtube da oturum açamaz, Google Play store kullanamazsınız gibi (Üçüncü parti yazılım olarak yüklenebiliyor o ayrı konu) Bakınız aşağıda bir L3 Lisanslı android smart televizyon arayüzünü görebilirsiniz.

Öneri:  VESTEL Yönetiminde Görev Değişimi
ONVO L3 Arayuz

L1 Lisanslı Android

Diğer yandan Tam android – Full android veya lisanslı android olarak bilinen L1 lisanslı android işletim sisteminde ise örneğin Netflix yayıncı kuruluşun sağlayabildiği ve sizin içerik aboneliğinizin izin verdiği ölçüde mümkün olan en yüksek çözünürlüğü televizyonunuzda izleyebilirsiniz. Elbette ki televizyonunuzun da bu çözünürlüğü desteklemesi kaydı ile. Bunu açmak gerekirse eğer, Diyelim ki 2160P destekli televizyonunuz var L1 lisanslı işletim sisteminiz var, UHD destekli de netflix aboneliğiniz var. Olay bitmiştir, izlediğiniz içerik de UHD ise siz bu tv de bu işletim sistemi ile bu içeriği 2160P izlersiniz. Ancak zincir nerede kırılırsa orada sistem bozulur yani buna da şu örneği verebiliriz. UHD tv aldınız, L1 Lisanslı işletim sistemi de var, izlediğiniz içerik de UHD ancak sizin netflix aboneliğiniz düşük paket yani UHD desteklemiyor, o zaman zincir kırıldı demektir :) Örneğimizi sadece netflix üzerinden vermiş olsak da L1 lisanslı ürünlerin L3 lisanslı ürünlere nazaran çok daha geniş olanaklar sağladığını belirtmek gerekir. Buraya kadar L1 ve L3 lisansı da anladığımıza göre L1 lisanslı işletim sisteminin arayüzünü görelim ve konumuza devam edelim.

ONVO L1 arayuz

WEBOS

Geçmişten bugüne bakacak olursak daha çok yakın zaman öncesinde tv lerde kolay kolay kimse işletim sistemi tartışmazdı. Bilinen Tizen Webos gibi işletim sistemleri haricinde neredeyse tüm üreticiler temel yazılımlar (Linux) üzerinden kendi arayüzlerini hazırlar sunardı ancak gelişen teknoloji sadece tv lerin görüntü ve ses sistemlerini değil arayüzlerini de geliştirmeleri yönde üreticilere bir baskı oluşturmaya başladı. Durum bu şekilde olduğunda kaçınılmaz alternatifler ve geliştirmeler yine devreye girdi. Yakın zamanda Tizen işletim sistemli ürünleri de ONVO markasında görecek olmanın yanısıra planlamaya dahil edilen 50” ve 55” WEBOS işletim sistemli ürünler yani ONVO OV50500 ve OV55500 WEBOS gibi ürünleri de sahaya sürme gerekliliği duyan firma yetkilileri tüketicilerin taleplerini daha etkin karşılayabilmek adına önceki dönemde sadece OV65500 model olarak 65” modelinde sundukları WEBOS desteğini artık 50” ve 55” ürünlerde de sunma kararı aldı. WEBOS işletim sisteminin arayüzü ise aşağıdaki gibidir.

Öneri:  Mikrodalga Fırın Kanser Yapar mı? Ölüm Tehlikesi Var mı?
ONVO WEBOS

GOOGLE TV

Veeeee gelelim en önemli gelişmeye. Bildiğiniz üzere TV grubunda GOOGLE TV işletim sistemini size TCL ürün üzerinde göstermiştik ve hatırlatmak gerekir ki TCL de yine örneğin 55C728 normal android iken TCL 55C728G olanı GOOGLE TV olarak sahaya sürülmüştür. Yine bildiğiniz üzere GOOGLE TV olarak sadece SONY ve TCL markaları tüketicilerine işletim sistemi sunuyordu ancak Mehmet Atmaca Elektronik Yönetimi Yerli Üretici olarak tüketicilerine GOOGLE TV işletim sistemine sahip modelleri de sahaya sürme kararı almış durumda.

Peki GOOGLE TV nin Android den farkı var mı? Var ise nedir?

Bu sorunun cevabı size ilginç gelebilir çünkü aslında GOOGLE TV yine bir android işletim sistemidir. O nedenle GOOGLE ANDROID olarak da anılır. Yalnız her ne kadar ikisi de android olsa da temelde tüketiciye sunulan çok ciddi farklılıkları mevcuttur ki daha önceki yazı ve yayınlarımızda özellikle KİŞİSELLEŞTİRME konusunda GOOGLE TV nin ciddi bir fark ortaya sergilediği gözlerden kaçmamaktadır. Gelin o halde yukarıdaki bazı satırlarımızı hatırlayalım. Ne demiştik mesela L3 ve L1 arasındaki farklar ile ilgili? İkisi de android olmasına rağmen İZİNLER ile ilgili ciddi farklılıklar vardı. İşte nasıl ki L1 lisanslı android işletim sistemi L3 lisansa göre üstünlükler içeriyordu ise, burada da GOOGLE TV işletim sistemi ANDROİD işletim sistemine göre ciddi farklılıklar ortaya çıkarmıştır. Bu farkları sizlere hem normal android hem de google android tv leri yan yana getirip ayar menüsü üzerinde tek tek göstereceğimiz bir içerik video ile anlatacağız. Peki bu GOOGLE ANDROID veya GOOGLE TYV arayüzü nasıl bir şey dilerseniz bir de buna bakalım.

GOOGLE ANDROID

Netice olarak ONVO tüm bu bilgiler ışığında görülüyor ki atılımlarına, ilerlemesine, gelişimine ve büyümesine devam ediyor. Bizler tüketici tarafından bakan gözler olarak gelişen firmaları desteklemekle birlikte yapıcı eleştirilerimizi de yöneltmeye devam edeceğiz. Bu bağlamda servis yapılanma sürecinin bir an evvel tamamlanmasını beklediğimizi de belirtmek isteriz.

İlginizi çekebilir : Onvo 75F500

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorumlar (1)

    1. GRUNDIG 65 GGU 7880 B 65″ 164 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart 4K Ultra HD LED TV
      mi
      onvo 65f900
      Yada onvo 65500 mü hocam.

      Çok arada kaldım
      yardımlarınızı rica ederim

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir