TV Seçim Rehberi 2024 – Tv Rehberi – Hangi Televizyonu Almalıyım?

tv satın alma rehberi, tv seçim rehberi

TV Seçim Rehberi 2023 – Tv Rehberi – Hangi Televizyonu Almalıyım? Başlıklı konumuzda sizlerden sıkça gelen marka ve model taleplerinize cevap vermeye çalışıyoruz.


Hangi Televizyonu Almalıyım? Sorusu bizim için farklı ele alınması gereken bir bir soru. Biz genellikle bir ürünü önermektense size hangi ürünü nasıl seçebileceğinizi anlatmaya çalışıyoruz. Tv Seçim Rehberi başlığında da marka önermekten ziyade mantık öneriyoruz, mantığı anlatıyoruz. Burada da en önemli konu sizin Kullanıcı Profiliniz oluyor. Ancak yoğun talepleriniz doğrultusunda belirli senaryolar geliştirdik ve bu senaryolara uygun modelleri de seçmeye çalıştık ki kafalarda daha somut hale gelebilsin.

Bizim için burada iki önemli unsur var. Öncelikle takipçilerimiz kendilerine en uygun ürünü seçebilsin. Bu sayede aldıkları ürün beklentilerini karşılayacağı için memnuniyet oranı artacaktır. Alınan üründen beklenen bilinmediğinde aslında o segment için normal olan bir durum şikayet sebebi olarak görülebiliyor. Bu hem kullanıcı açısından yorucu bir sürecin başlangıcı oluyor hem de firmalara gereksiz bir iş yükü getirebiliyor. Bu süreci doğru ürün seçimiyle sizin için de kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.

Diğer unsur ise firmaların da kullanıcının doğru ürünü alması sonucunda gerçekten şikayet sebebi olmayan konularla ilgili şikayet oranının düşmesi ve müşteri odaklı geliştirme için kendilerine alan yaratabilmeleri. Elbette her firma olaya bu açıdan yaklaşmayabilir ancak biz firmaların da olaya bu şekilde yaklaşmasını ve sonucunda yine bunun onlara yarayacağını her seferinde belirteceğiz. Nasıl ki takipçilerimiz bu konuda ciddi bir bilince ulaştı, firmalar da bu durumun kendilerine fayda sağlayacağının farkına bir gün varacaklardır.

O halde Tv Seçim Rehberi 2023 konumuz için senaryolarımızı yazıp bu senaryolara uygun modelleri listelemeye başlayalım.

Tv Rehberi

Tv Seçim RehberiHangi Televizyonu Almalıyım?Senaryolar

Senaryo 1 :


Yüksek bütçeye sahip Futbol- Spor izleyicisi. Yine konsol oyunları oynamak isteyen profil de bu senaryoya dahil edilebilir. Hata algı potansiyeli yüksek. Oturma düzenine göre, karşıdan oturulacak. İzleme mesafesi takribi 3-4 metre. Bütçe 18-20 bin TL.

Bu senaryo izleyicisi hareketli sahnelere duyarlı olacağı için hareketli sahnelerde daha iyi sonuç verecek modeller üzerinden ilerlemek doğru olacaktır. MEMC, Free Sync gibi özelliklere sahip modeller öncelikli olacaktır.

Örnek model : Samsung 55Q80B

Samsung 55Q80B

Senaryo 2 :


Beklentiler Senaryo 1 ile aynı ancak bütçe daha düşük. Bütçe 14-16 bin TL.

Örnek Model : TCL 55C728/55C728G

TCL 55C728/55C728G

Senaryo 3 :

İzleyici film sever, özellikle gece film izlemeyi tercih ediyor. Bütçe 30 bin TL bandında.

OLED televizyonların standart bir kullanım alışkanlığı içerisinde kullanılması ne yazık ki olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. OLED televizyonlar birer keyif televizyonudur. Sabahtan akşama kadar izlenmese dahi televizyonu açık bırakma alışkanlığı olanların bu teknolojiden uzak durması gerekir. Gerçek siyah, zengin renk algoritması yanında OLED’ler için düşük nits değerlerine dikkat etmek gerekir. Özellikle siz kullanıcılar için yine bir OLED 77CXG2 kullanıcısı olan (Uzman Kullanıcı) sevgili Savaş Parlak tarafından kaleme alınmış, sitemizde yayınlayacağımız OLED Tv Kullanım Koşulları yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Örnek Model : LG 55C14

LG 55C14

Senaryo 4 :

Beklentiler Senaryo 3 ile aynı bütçe 22 bin TL bandında.
Örnek Model : LG 55A2

LG 55A2

Senaryo 5 :

OLED değil de LCD olsun ama ambiyansı daha kuvvetli olsun diyen bir izleyici.

Philips Ambilight özelliği sayesinde ışığı ve ambiyansı önemseyenler için güçlü bir seçenektir. Görüntü işleme teknolojisinin de katkısıyla bu senaryo için en iyi tercih olacaktır.


Örnek Model : Philips 55PUS9206/55PUS8807

Philips 55PUS9206
Philips 55PUS8807

Senaryo 6 :


Kullanıcı kafeterya işletmecisi, lüks bir kafeterya işletiyor. Büyük bir mekan, 3 ayrı noktada büyük ekran bir televizyon ile müzik ve klip yayını yapabilmeyi istiyor. Kuruluş maliyeti yüksek olduğu için bütçesi daha kısıtlı. Bütçe televizyon başına 16-18 bin TL.

Örnek Model : Onvo OV75350

Onvo OV75350

Senaryo 7 :


Otel işletmesi, büyük bir lobi var ve otelin introsunun sürekli döneceği büyük bir ekran isteniyor. Büyük ekran, küçük bütçe.

Örnek Model : Onvo OV85500

Onvo OV85500

Senaryo 8 :


Annem, babam izleyecek; menüsü kolay olsun, servisi yaygın olsun, müşteri hizmetleri ilgili olsun, yerli ve ucuz ürün olsun diyen kullanıcı profili.

Örnek Model : DAEWOO 50DM54U/55DM54U – Bütçe biraz daha yükseltilebilirse Vestel 55U9700

DAEWOO 50DM54U
Vestel 55U970

Burada örnek model olarak sunduğumuz modeller bize göre bu senaryolara en uygun modellerdir. Fiyat/fayda noktasından yola çıkarak sizlere en uygun modelleri sıraladık. Bunlara ek olarak merak ettiğiniz modelleri ve diğer sorularınızı Forum sekmesinden de bize ulaştırabilirsiniz.

Hangi Televizyonu Almalıyım?

Hangi televizyonu almanız gerektiği konusunda bilgi verebilmek için sizin kullanıcı profiliniz hakkında detaylı bilgiye sahip olmamız gerekir. Bu yazıyı okuyarak bu konuda bilgi edinebilirsiniz.

Tv Rehberi, Tv Seçim Rehberi Nedir?

Tv Rehberi, Tv Seçim Rehberi İnceleriz ekibinin takipçilerinin televizyon seçimini kolaylaştırmak için oluşturduğu bir uygun televizyonu bulma modelidir.

Hangi Televizyonu Almalıyım 2023?

Hangi televizyonu almanız gerektiği konusunda bilgi verebilmek için sizin kullanıcı profiliniz hakkında detaylı bilgiye sahip olmamız gerekir. Bu yazıyı okuyarak bu konuda bilgi edinebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık