FSA Panel Nedir?
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji

FSA Panel Nedir?

4

FSA Panel Nedir? Sorusunun cevabını verebilmek için öncelikle FSA nın açılımı ile konuya başlayabiliriz FSA Fast Switching Alignmend anlamı taşır ve temel olarak Vertical Alignment yapı tipi ile aynı tabanı kullanır. Polimer Destekli bükümlü dikey hizalama teknolojisidir. Standart VA panellerin çalışma prensibinin geliştirilmiş halidir. Polimer destekli bükümlü dikey hizalama sayesinde standart likit kristal display yapısından daha hızlı değişen bir likit kristal modudur. 

Aşağıdaki örnek TN panelden sunulmuştur. (Twisted Nematic)

tn film

Polimerizasyon koşulunu optimize ederek kontrollü oryantasyona sahip bir polimer mikro yapısı üretilir. Polimer mikro yapısı, alan kaynaklı homeotropik büküm geçişi sırasında optik sıçramayı sadece sinerjik olarak bastırmakla kalmaz, aynı zamanda tepki süresini de önemli ölçüde kısaltır. panel tepki sürelerinin G to G yani gray to Gray (Griden griye) ve B to W Black to White (Beyazdan Siyaha) şeklinde değişik ölçümleri olduğunu bilmekle birlikte genel değerlendirmelerde panellerin tepki sürelerinin ne kadar düşük olursa o derece iyi sonuç alındığı da bilinmektedir.

fsa panel

Teorik analizler, temel durum serbest enerji yoğunluğunun, cihazın sürüş voltajını etkileyen polimer mikro yapısının hizalama alanı tarafından değiştirildiğini doğrular. Bu makalenin sonuçları, hızlı anahtarlamalı ve akromatik elektro-optik ve fotonik cihazların geliştirilmesine olanak sağlayacaktır.

İlginizi çekebilir : HVA Panel Nedir?

FSA Panel Nedir?

VA yapı tipi temelinde geliştirilmiş bir panel yapı tipidir.

Panel Nedir?

Görüntüleme teknolojileri için panel: Bir görüntü sağlayıcının ışığı kullanarak sinyalleri görüntü olarak yansıtan parçasıdır.

Öneri:  Mikrodalga Fırın Nasıl Çalışır? Çelik Hazneli Mikrodalga Fırın Nedir?
    İlginizi Çekebilir

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorumlar (4)

    1. Hocam güzel anlatmışsınız ama biz son kullanıcı malesef böyle pek anlamıyoruz. Yani Normal VA’dan ne farkı var? Yandan bakınca normal VA panele göre % kaç daha az renk kaybı yaşanır?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir