UV2A Panel teknolojisi nedir?
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji

UV2A Panel teknolojisi nedir?

2

UV2A Panel teknolojisi, temeli SHARP’a dayanan foto hizalama teknolojisinin modern LCD panellerde Ultra Viole ışığı kullanımıyla likit kristallerin hatasız bir biçimde hizalanarak 2.000.000/1 oranında yüksek dinamik kontrast ve ışık geçirgenliğinde %20’den fazla artış elde edilmesini sağlayan teknolojidir. Yapılan tüm çalışmalar göstermiştir ki LCD ekranlarda görüntü kalitesini yükselten en önemli unsur, likit kristal moleküllerinin belirli bir yöne en verimli biçimde döndürülme şeklidir. Moleküller ne kadar hassas bir şekilde yerleştirilirse, statik kontrast, ekranın ışık geçirgenliği ve izleme açısı o kadar iyi olur. Sizlere TV lerin teknik özelliklerini anlatırken geçirgenlik seviyelerini yüzdesel olarak paylaşmamızın da sebebi bu dur.

1* Likit Kristal
2* Hizalama Katmanı
3* Cam Subtrat

u1

1* Ultraviyole Işık
2* Polimer Zincirli Hizalama Katmanı
3* Cam Subtrat

u2

UV2A teknolojisini diğer hücre teknolojilerinden ayıran özellik, hücre yapısının üzerine kaplanan özel bir polimer katmandandır ve buna hizalama katmanı denir. Katmanın yüzeyinden çıkan polimer zincirleri UV ışığı kullanılarak fotometrik olarak hizalanabilir. Bu mikro yapı likit kristal moleküllerinin son derece doğru bir şekilde kontrol edilebilmesine imkan sağlar.  Yalnızca 2 nanometre büyüklüğündeki likit kristal moleküllerinin eğiklik açısı en yakın pikometreye hizalanabilir.

UV2A Teknolojisinde ışık geçirgenliğinin %20 arttırılabilmesi sayesinde ışıklandırma daha verimli olarak kullanılarak daha parlak ve canlı renkler sağlanır , aynı zamanda BLU da yüksek lümen alabilmek için seviye yukarı çekilmesine gerek kalmayacağı için enerji tasarrufu elde edilir. Sonuç olarak elde edilecek en önemli detaylar

  • Daha koyu siyahlar
  • Daha canlı renkler
  • Daha fazla alan derinliği

şeklinde sıralanabilir.

Teknik referanslar SHARP sitesinden alınmıştır.

Öneri:  Oto Lastik Tamir Kitleri İşe Yarıyor mu?

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Yorumlar (2)

      Bir yanıt yazın

      E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir